מתכונים

החומרים הנחוצים:
1 פרגית אורגנית של טעם זוהר 2 פרוסות חלה 1 כבד קצוץ טרי 2 ביצים שלמות של טעם זוהר 1 בצל חצי קופסת פטריות מעט פטרוזיליה קצוצה חצי אגוז מוסקט מגורד טרי מעט מלח מעט פלפל לבן

אופן ההכנה
תיבול חיצוני:

1. צרו בלילה אחידה של תבלינים, :ערבבו היטב את התבלינים:פריקה, שמן זית, פלפל לבן, מלח, אבקת מרק עוף אורגנית, עד היווצרות בלילה אחידה.
2. שייטפו את הפרגית היטב.
3. בעזרת הידיים מרחו את הבלילה באופן שווה על הפרגית.

למילוי הפרגית:
1. תחילה השרו את החלה במים , לבסוף סחטו את המים מהחלה.
2. טגנו בצל ופיטריות עד להשחמה קלה.
3. הורידו מהאש והוסיפו לבצל והפטריות את הכבד קצוץ, פטרוזילה קצוצה, ביצים והתבלינים.
4. את התערובת ערבבו בקערה עד ליצירת תערובת אחידה, מלאו את הפרגית הריקה (מומלץ למלא גם מתחת לעור בבית החזה וברגלים).
5. סגרו את הפרגית הממולא בקיסמים (כמו חוט ומחט).
6. הכניסו את הפרגית לתוך לקדירת חמר.
7. ניתן להוסיף תפוחי אדמה מתובלים חיצונית עם תבלינים.
8. לאפות כ-40 דקות בתנור בחום של 200 מעלות.