מהו עוף אורגני, ומה ההבדל בינו לבין עוף קונבנציואלי?

בכדי לעמוד על ההבדל בין העוף וההודו האורגני לבין ההודו והעוף הקונבנציונאלי ערכנו לפניכם טבלה, וזה הזמן להדגיש כי אנו מעורבים בכל התהליכים של המוצר שלנו, משלב הביצה ועד שלב השיווק הישיר עד לבית הלקוח, מועורבות זו היא על מנת להבטיח ולשמור על איכות וטיב המוצר.

קריטריונים הודו קונבנציונאלי הודו אורגני עוף קונבנציונאלי \ "טבעוף" עוף אורגני
זמן הגידול ארבעה חודשים שישה חודשים בגיל 5 שבועות מגיע ל-2.5 ק"ג. בגיל 8 שבועות מגיע ל-2 ק"ג.
אופן הגידול
גדל בצפיפות 4 הודו למ"ר.
מקבל זריקות מניעתיות, אנטיביוטיקה,זרזי גדילה, הורמונים, תערובת עתירה באנרגיה. גדלים בתנאי האבסה קשים ובצפיפות
גדל ביחס של 1 הודו למ"ר.
ללא זריקות ללא אנטיביוטיקה וללא הורמונים.
גדל בלול פתוח ומסתובב וניזון מירק ומתערובת אורגנית במרעה חופשי.
גדל בצפיפות של 14 עוף למ"ר.
עובר פיטום ע"י תערובת ומזון המכילים: זרזי גדילה, הורמונים ואנטיביוטיקה(עוף רגיל).
גדל בלול סגור-בצפיפות ודוחק ואין מקום לתזוזה.
גדל ביחס של 4 עוף למ"ר. ללא זריקות ללא אנטיביוטיקה וללא הורמונים.
גדל בלול פתוח ומסתובב וניזון במרעה חופשי, ניזון מירק ותערובת אורגנית
אברים פנימים כגון: כבד, לב, כיס מרה. אברים מוגדלים, כיס מרה קטן. אברים קטנים, כיס מרה גדול (בשל ניקוז רעלים). אברים פנימים מוגדלים ומפוצצים הלב מוגדל בשל אי ספיקת לב-התפתחות הגוף אינה תואמת להתפתחות הלב.
נוצרת בעית צומת גידים בשחיטה, היינו מעמסת יתר על הגידים שגורמת לקריעתם.
איברים פנימים קטנים, כבד קטן וכיס מרה גדול.
תהליך עיבוד במשחטה מוצר מוגמר עובר עיבוד ע"י "מכבסה"המזריקה פוספטים ונתרן ומחדירה מים (לריכוך הבשר). אין תהליך עיבוד. קיים תהליך עיבוד. אין תהליך עיבוד.
תוצר מוגמר ריקמה מפוצצת "מכובסת", עשיר באנטיביוטיקה, הורמונים, פוספטים ותוספת של  25% מים. ריקמה שרירית אדומה, אחידה, בשר נקי ללא תוספים. עשיר בברזל. טקסטורה של בשר לבן, שמן מפוטם. מכיל הורמונים זרזי גדילה ואנטיביוטיקה(עוף רגיל). בשר אדום, רקמה אחידה וצפופה, בשר נקי.
בשל תהליך הגידול הממושך יותר, הזנת העוף בתשומות יקרות יותר (תערובת וירקות אורגנים), וגדילתם בצפיפות נמוכה הבשר שלנו הינו האיכותי ביותר וכך גם יקר יותר.
חדשות